Истинско съзвездие в Хале през следващия сезон



Истинско съзвездие в Хале през следващия сезон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-11-2016 11:14 | Станко Димов

Турнирът на трева в Хале, който е от категория АТР 500, се очертава да бъде истинско зрелище през сезон 2017. Макар да има повече от половин година до старта на надпреварата (17-25 юни), организаторите вече се похвалиха с някои от заявилите участие състезатели.

Роджър Федерер, който е 8-кратен първенец в турнира, ще се завърне в Хале за 15-и път в кариерата си. Припомняме, че швейцарецът има доживотен договор с турнира. Този сезон той загуби на полуфинал от тийнеджъра Александър Зверев, считан за един от най-обещаващите млади играчи в света. В последствие Зверев отстъпи на финала пред Флориан Майер. През следващия сезон Саша ще има възможността отново да покаже качествата си в турнира.

За пета поредна година в Хале ще участва и Кей Нишикори. Японецът има два полуфинала, като през 2017 ще се опита да се класира за своя първи финал на тревна настилка изобщо.

Още двама играчи от Топ 10 ще се включат в надпреварата. Става въпрос за Гаел Монфис и Доминик Тийм. Организаторите не крият надеждите си, че до юни звездният списък ще се допълни с още някое „горещо” име.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини