Кербер подгони Щефи Граф по спонсори



02-11-2016 11:33 | Станко Димов

Резултатите на Ангелик Кербер през сезона накараха портфейлът й да се усмихне. Германката увеличи почти тройно последователите си в социалната мрежа Facebook (от 3150 000 на 824 000), а освен това подписа няколко апетитни спонсорски договора, сред които личат тези с Generali (наскоро подписа за 2 години), както и дългосрочно обвързване с Adidas, Yonex и Porsche.

От „Форбс” отбелязват, че засиленият интерес към Кербер, особено в родината й, се дължи и на факта, че тя е първата германка с титла от Шлема след Щефи Граф.

„Сега е моментът да разширим възможностите пред Ангелик. Има много положителни отзиви от страна на фирмите и желанието им да се включат в кампания през 2017”, коментира Альоша Трон, агент на Кербер.

Той също така подчерта, че Кербер е спечелила огромно внимание не само заради представянето си в турнирите от Големия шлем, но и със спечелването на сребърен олимпийски медал от Игрите в Рио де Жанейро. „Интересът към Ангелик беше най-засилен след силното й представяне през лятото”, отбеляза Трон.

От своя страна Кербер, която заработи повече от $10 млн. на корта през сезона сподели, че парите не са най-важното нещо. „За мен е много важно да имам отбор, на когото да вярвам. За мен е важно да разполагам с треньор и мениджър, с които се познаваме”, коментира световната №1, която през годината спечели 2 титли от Големия шлем – Australian Open и US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини