14-годишна повикана в националния отбор за жени



02-11-2016 14:54 | Любомир Тодоров

Българската федерация по тенис на маса обяви разширените състави за двубоите от квалификациите за Европейско първенство. Мъжете играят срещу Испания в група "I", а жените - срещу Беларус в група "С". Мачовете са на 22 ноември от 19 часа в столичната Бадминтон зала "Европа" в жк Дружба.

Интересен факт е, че при жените е повикана 14-годишната варненка Калина Христова. Тя се присъединява към повиканите от селекционерката Ани Сариева 19-годишна Красимира Йовкова, по-малката й сестра Мария Йовкова и Анелия Карова. Другото ново име за срещата с Беларус е това на 18-годишната Михаела Димова от Момчилград.

Христова, с треньор Стоян Поппетров, записа добри резултати на международни турнири за кадетки. Тя върви по стъпките на сестри Йовкови, които дебютираха в националния отбор при жените още като девойки.

При мъжете селекционерът Диян Георгиев е повикал Денислав Коджабашев, Теодор Александров, Петьо Кръстев, Кирил Попов и Петко Габровски.

Националите загубиха от отборите на Русия в първия кръг през септември с по 0-3. По регламент първите в десетте групи при мъжете и жените се класират директно за финалите в Люксембург. Вторите играят баражи за оставащите 5 места.

тенис на маса 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини