Мъри оцеля срещу Вердаско



 Мъри оцеля срещу Вердаско
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-11-2016 23:48 | Tennis24.bg


Френандо Вердаско за малко да откаже рано-рано Анди Мъри от битката му за позицията на номер 1 в света. Испанецът бе на път да отстрани втория в световната ранглиста още в първия му мач от турнира Мастърс в Париж. Шотландецът изстрада успех с 6:3,6:7 (5), 7:5 във втория кръг на надпреварата. Мачът продължи два часа и 28 минути и бе зрелище за зрителите в зала „Берси“.

Мъри може да се изкачи на върха на ранглистата още в края на тази седмица. Той трябва да спечели турнира във френската столица, а настоящият номер 1 Новак Джокович да отпадне преди финала. Вердаско обаче по никакъв начин не изглаждаше впечатлен от въжделенията на шотландеца и показа най-доброто от себе си, като демонстрира убийствени завършващи удари и впечатляващ сервис.

Мъри поведе с 2:0 в третия сет, но 46-ият в света Вердаско върна един пробив. 32-годишният испанец изравни за 2:2, а след това Мъри спаси два брейк пойнта за 4:4.

„Сервисът му беше убийствен. Нямаше как с ретура си да му противодействам. Това му позволи да диктува разиграванията. Но съм щастлив с играта си тук. Обичам да играя с французи“, коментира Мъри след мача. Следващият му съперник в четвъртък ще е представителят на домакините Люка Пуй.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини