Германец удари Вавринка в Париж



03-11-2016 07:51 | Tennis24.bg

Германец хвърли бомбата във втори кръг на Мастърс турнира в Париж. Насред зала „Берси“ квалификантът Ян-Ленард Щруф отстрани от турнира шампиона от US Open Стан Вавринка с 3:6, 6:7 (6), 6:7 (1).

Дългият сезон явно си каза думата за номер 3 в света. Швейцарецът започна много убедително, но когато всеки си мислеше, че бързо ще се справи със съперника си, започна да губи сили и концентрация и след два тайбрека отпадна. Щруф направи пробив седмия гейм на третия сет, но Вавринка го върна бързо, за да се стигне до решаващ тайбрек. Немецът бе безапелационен в края и спечели.

Преди това надпреварата приключи и за Доминик Тийм. Астриецът падна от американеца Джак Сок с 2:6, 4:6 от Джак Сок. Така той значително намали шансовете си да играе във финалите на АТР в Лондон. Засега той е осми, а седмият – Рафаел Надал обяви, че за него сезонът е приключил и няма да участва в английската столица.

Каквото и да стане сезонът беше повече от успешен за 23-годишния виенчанин. Той започна годината с четири титли в периода от февруари до юни и изигра 60 мача. След това обаче формата му падна. „Нямаше как да продължа през целия сезон. Ако го бях направил, щях да съм в топ 5. Но не съм готов да разбера какво постигнах. Сигурно след 1-2 година. Но сигурно ще завърша в Топ 10, което е фантастично. Дори и по-слабата втора част на сезона беше по-добра от предишните ми години“, каза Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини