Джокович: Знаех, че ще е трудно срещу Григор



03-11-2016 23:00 | Tennis24.bg

Новак Джокович отстрани в три сета Григор Димитров на „Мастърс 1000” турнира в Париж. В среща от III кръг, световният номер 1 победи след обрат с 4:6, 6:2, 6:3 и призна, че българинът му е създал доста трудности.

„Григор започна мача много добре. Знаех, че няма да ми е никак лесно срещу него. Не бих искал обаче да сравнявам играта в отделните сетове. Нито пък да правя планове занапред. Всеки ден аз съм различен човек. Опитвам се да гледам само напред. След първия сет з просто знаех, че мога да играя по-добре“, коментира сърбинът на пресконференцията след мача.

Благодарение на успеха си Джокович продължава защитата на трофея и първото място в света. Следващият му съперник ще е Марин Чилич, а победителят ще се класира за полуфинал във френската столица.

„Знам, че мога да се справя с него и се надявам да го направя. Хубаво е, че съм спечелил всичките срещи срещу Чилич досега (балансът в мачовете между двамата е 14-0 в полза на Ноле). Но това всъщност няма да е от значение утре. Той е в страхотна форма, има страховитсервис, разграва добре. Обич бързите настилки. Спечели в Синсинати, а условията тук са много сходни“, каза още Джокович.

Накрая той успокои феновете си, че няма проблем с контузия в коляното.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини