Мъри и Джокович тренират заедно, искат общ финал на Australian open



11-01-2011 03:47 | Николай Драгиев

Световните номер 3 и 5 Новак Джокович и Анди Мъри готвят да се срещнат един срещу във финала на Australian Open 2011, напук на тоталната доминация на Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Новак и Анди за поредна година решиха да се готвят заедно за турнира в Мелбърн. Британецът признава, че двамата се познават откакто са на 13 години и с удоволствие тренират един срещу друг.

"Винаги съм тренирал с Новак. Почти всеки път преди турнирите от Големия Шлем се готвим заедно, тъй като е много добре да работиш с някой на високо ниво," споделя Мъри.

"Много е полезно.. той е един от най-добрите играчи в света. Дано успеем да си помогнем. Обикновено сме в различните половини на основната схема, така че нямам нищо против да се срещнем на финал," пожела си шотландецът.

Мъри разказва и какви са ползите от тренировка с толкова добър съперник и какво трябва да скриеш от него.

"Ние общуваме от юноши. Прекрасно познаваме играта на другия. Всеки от нас може да тренира самостоятелно, но ако излезеш срещу играч като Новак, тогава повишаваш нивото си. Едно е да акцентираш върху един компонент, но друго е да го правиш срещу него. Очевидно обаче не може да разкриеш всички тайни от играта си, тъй като все пак следващата седмица може да излезете при състезателни условия," откровен е Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини