Федерер: Спортът ще оцелее без мен и Надал



05-11-2016 14:21 | Станко Димов

Роджър Федерер не крие амбициите си да се завърне на корта по-силен от всякога. Бившият №1 в света призна, че иска да запише силен старт на сезона и да се представи подобаващо още на Australian Open през януари.

„Целта ми е да бъда силен още през декември, за да мога да се върна на корта по-добър, отколкото хората очакват да ме видят. Продължавам да мечтая за титли от Големия шлем и за първото място в ранглистата, но когато ме попитат дали ще играя през 2018 казвам, че се надявам. Преди всичко обаче трябва да изиграя няколко последователни турнира без да изпитвам физически проблеми. Най-важното нещо е да бъда в добра форма не просто за един турнир. Ако след три изиграни мача осъзнаеш, че не можеш да дадеш нищо повече, тогава трябва да си зададеш някои въпроси. Аз ще кажа, че спрях за 6 месеца, за да мога да играя още години. Какво ще правя след края на кариерата ми? Бих желал да стана треньор, но с четири деца е невъзможно да съм на разположение през цялото време. Затова предпочитам да бъда баща и съпруг, а освен това ще бъда ангажиран и с моята фондация”.  

Много от хората не искат да си представят тениса без Роджър Федерер. Ето какво мисли швейцарецът по този въпрос: „В последните седмици видях какво представлява Турът без мен. Хубаво е, че хората мислят, че без мен тенисът няма да бъде същия. Но със сигурност той ще оцелее и след моето отказване. Обичам спорта, но моментът, в който Рафаел Надал и Роджър Федерер няма да бъдат част от него ще дойде. И тенисът ще продължи да съществува и без тях”.

В началото на новия сезон на корта ще се завърне и големият съперник на Роджър – Рафаел Надал. „Първите 6 месеца ще бъдат много интересни. Надявам се, че аз и Рафаел Надал ще се завърнем силни. Нямам представа какъв ще бъде ранкингът ми, така че ще бъде забавно когато се тегли жребия за турнирите”, каза още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини