Мъри иска да стъпи на върха с титла



06-11-2016 09:38 | Любомир Тодоров

Финалът на последния турнир от сериите "Мастърс 1000" за годината в Париж днес противопоставя Анди Мъри и Джон Иснър.

Британецът със сигурност гори от желание да стъпи на върха на световната ранглиста на АТР утре със спечелена 14-а титла от сериите в седмо различно състезание от тях. Освен това успех днес би донесъл на 29-годишния Мъри осма титла за сезона. Утре той ще е изпреварил Новак Джокович. Но ако загуби, това ще бъде само с 5 точки, а при успех те ще са с 400 повече.

Непоставеният Иснър иска да стане първия американец с титла от "Мастърс 1000" след Анди Родик в Маями през 2010 година. Освен това гигантът от Тампа се цели в завършването на седми пореден сезон със спечелването поне на един трофей. Джон наниза до момента 88 аса в Париж и си осигури първото място за годината. Той вече има 1141 директни точки от сервис и изпревари вчера Иво Карлович, който е постигнал "само" 1131 аса.

Мъри е спечели всичките седем мача срещу Иснър до момента. Това не е гаранция за успех и днес, защото тази седмица видяхме прекъсването на някои серии. Първо Чилич спечели срещу Джокович след 14 поредни загуби, а вчера самият Иснър победи Чилич, срещу кого имаше шест поредни поражения.

Този сезон Анди победи на два пъти американеца. Първо, пак в Париж, но на "Ролан Гарос" олимпийският шампион се наложи със 7:6, 6:4, 6:3. А преди седмица на четвъртфинала във Виена Мъри спечели с 6:1, 6:3.

Финалният двубой в зала "Акорхотелс Арена" е от 16:00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини