Бартоли демонстрира изключителна воля и дух



08-11-2016 11:09 | Tennis24.bg

Марион Бартоли пробяга цялата дистанция на маратона в Ню Йорк в неделя с благотворителна кауза. Времето на шампионката от Уимбълдън 2013 не е впечатляващо - 5 часа и 40 минути, но силната и воля предизвиква възхищение.

„Надявах се да завърша за три часа, но съм доволна, че въобще стигнах до финала. Ако през юли някой ми беше казал, че ще бягам маратон през ноември, щях да му се изсмея. Тогава това изглеждаше толкова невероятно.

Последните метри бяха много тежки. Припомних си в детайли последния гейм от мача на финала на Уимбълдън. Емоцията беше толкова силна, че се финиширах разплакана. Лекарите ми дават надежда за пълно възстановяване. Ако продължа да се храня нормално, до месец няма да има и следа от болестта”, сподели Бартоли пред RTL.

Бившата тенисистка се разболя от тайнствен вирус през февруари, който й пречеше да се храни. Тя свали близо 30 кг и теглото й достигна тревожните 47 кг. През юли тя прекара три седмици в италианска болница, където й помогнаха да преодолее заболяването и тя отново се зае със спорт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини