Монфис: Вече съм нов човек, пораснах



08-11-2016 18:44 | Станко Димов

Гаел Монфис ще запише дебютно участие във финалите на АТР този сезон. Французинът започна годината като №25 в ранглистата, но постоянството в изявите му го изведоха до рекордната 6-а позиция, която заема от понеделник насам.

„Треньорът ми Микаел Тилстрьом ми помогна много, но същото мога да кажа и за фитнес наставника ми, който свърши отлична работа. Микаел се присъедини към тима ми миналата година и направихме доста промени. Промених начина си на тренировка, на възстановяване. Сега всичко работи много добре”, коментира Монфис.

Французинът спечели най-значимата титла в кариерата си през лятото, когато триумфира във Вашингтон. Освен това той игра финал на „Мастърс 1000” в Монте Карло, както и в Ротердам. Много силно Монфис се представи и на US Open, където достигна до полуфинал, негов първи в турнир от Големия шлем от 8 години насам.

„Хората забравят, че ние растем”, коментира Монфис относно промяната на отношението си към играта. „Навърших 30 години и сега имам коренно различен поглед над живота. Направих генерална промяна в начина си на мислене и живот. Всичко това, плюс помощта на Микаел, е в основната на подобрението при мен”.

В Лондон Монфис попадна в една група в Новак Джокович, Милош Раонич и Доминик Тийм.

„Винаги е тежко в края на сезона, особено в психически аспект. Но аз се чувствам уверен, защото спечелих много двубои през годината. Чувствам, че играта ми не е далеч от тази на топмомчетата, така че влизам в турнира изпълнен с надежда”, каза още Монфис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини