Мъри запазва върха при 3 варианта



09-11-2016 08:53 | Любомир Тодоров

Финалите на АТР, които започват в неделя в Лондон, ще определят не само шампиона на шампионите, но и кой ще завърши годината като водач в световната ранглиста.

След изтеглянето на жребия коментаторите дават предпочитание на шансовете на Новак Джокович да си върне първото място. Спечелилият последните четири издания в зала "О2" сърбин не е загубил мач срещу тримата си опоненти в групата Милош Раонич, Гаел Монфис и Доминик Тийм. Общият баланс на Ноле срещу тях е 23-0.

Анди Мъри, който тази седмица превзе върха, е в каре заедно със Стан Вавринка (води с 9-7 победи в преките двубои), Кей Нишикори (7-2) и Марин Чилич (11-3). Шотландецът никога не е стигал до финала на заключителния турнир, а за последно излезе от групите през 2012 година.

Коментаторът Стюарт Фрейзър е изчислил, че има три варианта, при които Мъри ще посрещне Нова година като световен номер едно.

Това ще се случи, ако Анди завърши с равни показатели с Джокович или на по-високо място от него. Вторият сценарий е: Мъри е вицешампион с 3 победи в групата, а Новак спечели титлата, но с една победа в групата си. Третият вариант гласи: британецът печели трите си мача в групата, а Ноле губи финала, като взема една победа в групата.

"Чувствам се уморен на този етап от сезона, но психически всичко е наред и през този сезон не усещам стрес на корта", заяви Анди при тегленето на жребия за турнира.

При успех Джокович ще стане първият с пет поредни победи и ще изравни рекорда на Роджър Федерер от общо шест титли от мастърса. Трябва да се отбележи, че Мъри пристига в Лондон в серия от 20 поредни спечелени мача, а Ноле не успя да стигне до финалите в последните два турнира, които игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини