Тенисът доминира при "спортните Оскари"



11-01-2011 20:30 | Николай Драгиев

Рафаел Надал и още четири тенисистки бяха ще се борят за престижните награди Laureus World Sports Awards, известни още като спортните "Оскари". Обект на оценка е представянето на състезателите през 2010 година.

Надал ще се бори за втори път в кариерата си за това отличие. В крайна сметка призът "Спортсмен на годината" ще отиде в Надал или някой от следните спортисти: Себастиан Фетел (Формула 1), филипинския боксьор Мани Пакиао, Коби Браянт (Баскетбол), както и футболистите Лионел Меси и Андред Иниеста. Счита се, че Рафа е тотален фаворит за отличието.

При жените изборът за "Спортистка на годината" е доминиран изцяло от тениса. Ким Клайстерс, Серина Уилямс и Каролина Вожняцки са сред номинираните. Останалите, които могат да се борят за трофея са: Линдзи Вон (ски), Джесика Енис (лека атлетика) и Бланка Влашич (лека атлетика).

Бившата номер 1 пък Жюстин Енен е номинирана за "Завръщане на годината". Конкуренти на Енен ще бъдат: Валентино Роси (мотоциклетизъм), Пола Крамър (голф), Тайсън Гей (лека атлетика), Каролина Клуфт (лека атлетика) и Мерилин Оти (лека атлетика).


Церемонията по награждаването ще се състои на седми февруари в Абу Даби.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини