Лендъл поздравил Мъри по телефона



12-11-2016 16:29 | Станко Димов

Анди Мъри е големият герой на седмицата. В понеделник шотландецът оглави ранглистата, като измести от върха Новак Джокович. Идната седмица на Мъри му предстои участие във финалите на АТР в Лондон, където най-доброто му постижение е полуфинал. На официалната пресконференция преди турнира Мъри призна, че сезон 2016 е най-силният в кариерата му.

„Това е най-силната година в кариерата ми. Последните два месеца са най-добрите ми на корта по отношение на постоянството. Освен това извън корта също е най-хубавата година в живота ми. Случи се една голяма промяна, великолепна промяна. Страхотно е да си родител. Когато изляза на корта пък имам повече увереност и се чувствам по-добре. Не мисля, че има разлика по отношение на напрежението”, коментира Мъри, който стана баща през февруари.

Шотландецът призна, че неговият наставник Иван Лендъл го е поздравил за първото място в ранглистата с телефонно обаждане.

„Обади ми се по телефона, но веднага след това започна да ми говори как да се подготвим максимално добре за Лондон. Задачата ни е да подобрим още повече представянето ми. И този начин на работа ми харесва. Не искам да прекарвам времето си в това да се обсъждат минали неща. Искам да ставам все по-добър и това съм целял винаги”.

Мъри също така каза, че най-тежката загуба в кариерата му е на финала на Уимбълдън 2012, когато отстъпи пред Роджър Федерер. „Това определено беше тежък момент за мен, но в последствие успях да запиша някои от най-големите победи в кариерата си”, каза Мъри.

Припомняме, че Tennis24.bg е единствената българска медиa, която ще има пратеник на финалите на АТР в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини