Костова и Шиникова в битка за №2 на България



13-11-2016 09:27 | Любомир Тодоров

Втората и третата ракета на България Елица Костова и Изабелла Шиникова ще играят в основната схема на турнира на WTA от сериите "125 К" в Лимож, Франция, който се провежда в зала и започва утре.

Много е вероятно точно на това състезание да се реши коя от двете ще завърши сезона като втора по сила родна тенисистка. В момента Костова е №131 в света с актив от 449 точки, а Шиникова е №136 с 436. Но в класацията утре към актива на Изабелла ще бъдат добавени 12-те точки от титлата в Стокхолм, а на 21 ноември тя ще вземе още 9 точки от участието си в Братислава.

И двете националки изтеглиха тежък жребий в Лимож. Костова ще се изправи срещу шестата поставена Дона Векич. Тенисистката от Кърджали не е играла досега с приятелката на Стан Вавринка, която е №101 в ранглистата. При успех Елица очаква на осминафинал Елизе Мертенс (Белгия) или Тара Муур (Великобритания).

Шиникова излиза в първия кръг срещу чешката ветеранка Луцие Храдецка. И тук двете не са играли до момента. Ако спечели, Изабелла ще играе най-вероятно срещу защитаващата титлата си водачка в схемата Каролин Гарсия, която в момента участва на финала на "Фед къп". Французойката ще играе срещу Ребека Срамкова от Словакия.

Ако двете българки запишат по две победи, ще се срещнат на четвъртфиналите на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини