Джокович започна защитата с успех (галерия)



13-11-2016 18:20 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович започна с победа участието си в група "Иван Лендъл" на финалите на АТР в Лондон.

Шампионът от последните четири издания в зала "О2" се наложи над дебютанта Доминик Тийм от Австрия след 6:7(10), 6:0, 6:2 след повече от два часа игра.

В първата част двама имаха по една точка за пробив, но никой не успя да я реализира. Стигна се до един от най-вълнуващите тайбрекове през сезона. Със смела и агресивна игра Тийм поведе с 6:3 точки. Но след това направи две поредни двойни грешки и при третия сетбол прати топката в мрежата. Младият австриец, когото ще видим и в София през февруари, имаше още две възможности да спечели частта, но Джокович ги отрази, а след това на свой ред стигна до точка за сета, в която обаче изкара топката в аут. Развръзката дойде при седмия сетбол на Доминик, който завърши разиграването с форхенд уинър. Той спечели първа част срещу Ноле в четвъртия мач помежду им.

Петкратният шампион от финалите Джокович беше пълен господар в следващия сет. Набързо той поведе с 4:0. После дочака нова грешка на смутения Тийм, направи трети пробив и след това спечели частта само за 23 минути игра. Той беше аплодиран от мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и защитникът на ФК Барселона Жерар Пике.

Австриецът най-сетне взе подаването си, за да прекъсне серията от шест поредни гейма. Но радостта му трая кратко. Джокович проби за 2:1, след като отчая съперника си с безупречна защита. Ноле дочака своя миг и направи втори брейк за 5:2 след форхенд в мрежата на австриеца. После 29-годишният белградчанин сервираше за победата и го направи с гейм на нула.

Той вече има 19 победи в последните си 20 мача в "О2". Ноле продължава и борбата си за връщане на първото място в световната ранглиста.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

В късния мач от групата се срещат Милош Раонич и Гаел Монфис.

Тennis24.bg ще има пратеник по време на финалите на АТР в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини