Карлос Моя: Надал може пак да е номер 1



14-11-2016 13:24 | Tennis24.bg

Бившият номер 1 в света Карлос Моя изрази надежда, че сънародникът му Рафаел Надал може да се върне отново на върха. Двамата тренират заедно в Манакор и са приятели още от времето, когато Рафа беше дете.

„Мисля, че той може да се наслаждава на тениса още няколко години. Тази година за съжаление не успя да се радва на играта. Контузията му се появи в най-лошия възможен момент, когато отново започваше да играе добре. Сложно и трудно е да играеш с болки години наред. Когато имаш физически проблеми, не се радваш на играта. Но той може пак да е номер 1!“, коментира Моя.

Тази седмица испанецът помага на световния номер 4 Милош Раонич. Според Моя канадецът още не е разкрил пълния си потенциал, макар че игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия и финал на Уимбълдън.

„Очаквах такъв сезон за него. Имам много вяра в него. Той е играч, който не е далеч от пълния си потенциал. Тази година той бе много постоянен, освен в периода септември-октомври. Но това е нормално. Сега е номер 4 в света, само на 65 точки от Стан Вавринка. Толкова силен е. В момента играе великолепен тенис, който показа в Париж. Дано продължи така“, завърши Моя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини