Анди Мъри отвя Чилич в Лондон



15-11-2016 00:11 | Tennis24.bg

Анди Мъри показа, че достигането до върха на световната ранглиста не го е успокоило. Даже напротив. Шотландецът показа истински шампионски дух и буквално отвя Марин Чилич с 6:3, 6:2 в първия си мач като номер 1 в света на финалния турнир на АТР в Лондон. Мачът бе от група "Джон Макенроу".

Успехът имаше двойна стойност за Анди, тъй като ден по-рано, с победата си над Доминик Тийм доскорошният лидер Новак Джокович намали почти на половина разликата от 405 точки между себе си и Мъри. С победата си над Чилич обаче шотландецът взе 200 точки отново „избяга“ напред. Ако успее да спечели турнира (без да загуби мач) Мъри ще прибави 1500 точки.

Срещу Чилич Мъри успя да спаси два брейкпойнта в първия гейм, а след това сам направи пробив при първата открила се пред него възможност. Шотландецът бе безкомпромисен в ретура, което унищожи играта на хърватина. При 2:0 Мъри допусна и грешка – вместо да поведе с 3:0, той направи двойна грешка и сгреши два форхенда, като така даде възможност на съперника си да се върне в мача.

Чилич беше един от малкото тенисисти, побеждавали Мъри във втората половина на сезона, като прекъсна серията му от Куинс, Уимбълдън и Олимпийските игри в Рио и го победи на финала в Синсинати.

В този мач обаче нямаше късмет срещу новия номер 1 и след множество грешки вече падаше с 2:5, а след един перфектен гейм на нула, загуби и сета за 46 минути. Вторият сет предложи малко по-концентрирана игра и от двете страни на мрежата, като отново уменията на Мъри се оказаха повече и той спечели мача за час и половина.

 

Шотландецът вече няма загуба от 20 мача, като последно падна на 18 септември. Следващите двубои в групата са Мъри - Нишикори и Чилич - Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини