Анди: Финал с Джокович ще е перфектният край на сезона



Анди: Финал с Джокович ще е перфектният край на сезона
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-11-2016 23:34 | Tennis24.bg

Новият номер 1 в света Анди Мъри се надява да приключи сезона по шампионски – с финал на финалите с предшественика си на върха Новак Джокович.

Това може да стане в Лондон, след като и Мъри продължава да е непобеден на финалите на АТР в „Арена О2“. Във втория си мач от група „Джон Макенроу“ той надделя над Кей Нишикори в тежък мач с 6-7, 6:4, 6:4.

Последният му съперник в тази фаза е шампионът от US Open Стан Вавринка. Джокович също е с две победи, а в последния си двубой ще играе с Давид Гофен, заменил контузения Гаел Монфис.

„За турнира, а и за всеки, който се интересува от тенис, това вероятно ще е най-перфектният край на годината. За мен, а сигурно и за Новак, целта е да спечелим титлата. За него – дали ще бие мен за това, или някой друг, няма значение. За мен е същото. Това няма да ни промени като играчи. Но съм сигурен, че такъв мач би бил много вълнуващ край на годината“, коментира Анди.

За трудностите си в мача с Нишикори номер 1 в света каза: „Не удрях топката така, както искам. Той диктуваше развоя на играта в повечето точки. За мен беше дразнещо. Опитах да удрям по-силно, да подобря положението си на корта. Станах саркастичен към себе си, защото не удрях чисто. Не го правя често, но определено днес се наложи“.

 

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон със съдействието на "Гаранти Коза"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини