Анди Мъри: Трябва да съм прецизен, ако искам да победя Раонич



Анди Мъри: Трябва да съм прецизен, ако искам да победя Раонич
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-11-2016 00:40 | Tennis24.bg

Анди Мъри се разправи със Стан Вавринка с 6:4, 6:2 и го свали от третото място в света. „Стан започна внушително, удряше зверски. В тези минути той направи много уинъри (13), доста асове. Но когато успях да поема контрола, да създавам ситуации и да печеля сервис геймовете си. Сервирах доста добре. Това ми позволи да диктувам събитията на корта. Стан контролираше разиграванията“, анализира мача световният номер 1. Любопитно е, че в момента и неговият брат – Джейми Мъри е номер 1 на двойки и двамата имат шанс да напишат история и да завършат годината на върха.

„Майка ни също е много тясно ангажирана с тениса, не само в Шотландия, но с цяла Великобритания. Надявам се това, което правим, да доведе до промени и положителни неща в тениса в страната. Колкото до мен и Джейми – не сме очаквали да стигнем до тук, когато растяхме“, каза още Мъри.

Шотландецът обяви, че трябва да се мобилизира, ако иска да победи Милош Раонич и да се класира за финала в Лондон. „Ще е голям мач. Милош има убийствен сервис и вероятно харесва условията тук. Настилката е малко бърза, а това дава предимство на играчи като него. Трябва да използвам всичките си шансове. Трябва да съм много прецизен в мача срещу него, ако искам да спечеля.

„Мисля, че направихме добър мач. Той сервира много добре. Не ми даде много възможности. Накара ме да се колебая. В това е много добър и затова е там, където е. уверен е, играе правилно. Беше ми трудно. Мисля, че малките неща му дават предимство“, коментира мача и Вавринка.

Швейцарецът вече изгуби третото си място в ранглистата, а може да се смъкне и до пето място, ако Кей Нишикори стигне до финала. „Сезонът беше страхотен за мен. Ще приключа като номер 4 или 5. Спечелих една титла от Големия шлем, още един трофей. Успехът ми в Женева беше много важен за мен. Имах и тежки турнири. Не съм се надявал на такъв сезон  в началото. Щеше ми се да имам по-добро представяне в Мастърсите. Това ще е целта ми за догодина. Ще опитам всичко, за да остана във върхова форма. Тази година направих някои грешки, не играх добре през целия сезон. Но съм концентриран, имам желание. Това е добре.“, каза Стан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини