Дел Потро: Моментът е много специален за нас



22-11-2016 17:49 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро е наясно, че ще трябва да победи добрия си приятел Марин Чилич, ако иска заедно със съотборниците си да спечели за първи път Купа „Дейвис”. В края на седмицата (петък - неделя) Хърватия приема Аржентина във финала на отборната надпревара, а срещите ще се проведат в огромната „Арена Загреб”.

„Марин е добър играч, познаваме се от 12 годишни и имаме сходни кариери. Той ми е сред най-близките приятели в Тура”, коментира Дел Потро на официалната пресконференция преди финала.

„Той заслужава да бъде №6 в света в момента. Той е страхотен играч и тази седмица ще има възможността да спечели важен трофей, но същото ще пробваме и ние”.

В момента Дел Потро е №38 в ранглистата на АТР, като се намира точно на 32 позиции зад Чилич. Аржентинецът има отлични показатели срещу хърватина, като е спечелил 8 от 10 двубоя между тях. Дел Потро не е губил от Чилич от 2011 насам.

„Познавам го много, много добре, но резултатите ни до момента нямат никакво значение. Ако имам възможността да играя срещу него в неделя ще видим какво ще се случи. Преди всичко обаче трябва да мислим за петък. Сега мислим за подготовката си и се опитваме да се фокусираме. За нас моментът е много специален”, коментира Дел Потро.

Хуан Мартин и Чилич имат сходни кариери. Разликата във възрастта между тях е само 5 дни. И двамата са бивши шампиони от US Open, като са заработили по малко над $16 млн. в кариерите си.

Tennis24.bg ще има свой пратеник на финала в Загреб.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини