Пиронкова помага на деца с аутизъм



23-11-2016 11:05 | Tennis24.bg

"Да изиграем един сет заедно" с отбор от над 20 пловдивски деца с аутизъм, трениращи активно тенис на корт, приканва "Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл". Изискването за участие в подобна бъдеща надпревара е включване в благотворителния бал с призивното мото, с който ще се набират средства за екипировка на момчетата и момичетата.

Сред поканените гости е световната звезда в женския тенис Цветана Пиронкова. Събитието ще се проведе в петък, 25 ноември, от 19,30 часа в пиано-бар "Монарх", съобщи президентът на дамската организация "Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл" проф. д-р Диляна Вичева.

Тези деца на възраст между 9 и 18 г. тренират любимия си спорт вече четвърта година. На корта влагат цялата си енергия и страст и не просто играят, а "горят" в заниманията. Затова нека не секваме техния ентусиазъм заради липса на екипировка, а напротив - да ги улесним в тяхното хоби, което е и ефективна терапия, приканиха организаторите.

"Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл" предоставя на цена 45 лева благотворителни покани в полза на каузата. Сумата може да бъде платена и като вход на място в самата вечер на благотворителната проява, обясниха организаторите. Те са подготвили и атрактивна томбола.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини