Тони Надал: Целта на Рафа е титла от Големия шлем



23-11-2016 20:56 | Tennis24.bg

Треньорът на Рафаел Надал, който е и негов чичо, Тони Надал официално бе обявен за турнирен директор на състезанието от календара на WTA в Майорка. По този повод той участва в пресконференция в испанския град, но покрай въпросите за новата си работа, той отново бе принуден да отговаря и на такива, за своя възпитаник.

„Ще направя всичко най-добро за състезанието. Майорка е моят  дом. Колкото до Рафа – контузията му дойде в най-лошия момент. Това повлия и на ранкинга му и вече е девети. Травмата му беше лош късмет. Не игра дълго време, това му попречи. Но започва нов сезон и трябва да печели стратегически точки. Целта пред него е титла от Големия шлем“, каза Тони Надал.

Той не пропусна да коментира и успеха на Анди Мъри: „Анди изигра невероятен сезон, особено в края на годината. Напрежението върху Новак пък стана още по-голямо. И двамата играха страхотно. Надявам се скоро и ние ще се присъединим към тях“, завърши треньорът. Той допълни, че е много вероятно Рафа да играе и на двойки в испанското първенство, което ще се проведе в неговата Академия от 12 до 18 декември. Участие в него вече потвърдиха Пабло Карено Буста и Роберто Баутиста Агут.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини