Лазаров отпадна след оспорван мач в Ираклион



26-11-2016 12:32 | Любомир Тодоров

Националът за Купа "Дейвис" Александър Лазаров отпадна на полуфиналите на тенис турнира на твърди кортове в Ираклион, Гърция, който е с награден фонд 10 000 долара.

В оспорван двубой шестият поставен българин отстъпи на втория в схемата Себастиан Офнер от Австрия след 7:6(6), 3:6, 5:7 за повече от два часа игра. В заключителния сет 19-годишният Лазаров прояви характер и успя да изравни от 2:5 като на два пъти пробиваше съперника, когато той сервираше за спечелване на срещата. В 11-ия гейм обаче Офнер направи нов брейк и после с помощта на два аса успя да затвори двубоя.

"В третия сет извиках физиотерапевт при 2:1 за съперника - заболя ме много рамото от топките и настилката. Допуснах още един пробив, но после заиграх на максимално високо ниво. В 11-ия гейм при 30:40 и втори мой сервис австриецът ме разконцентрира в момента, в който бях тръгнал да изпълнявам началния удар, като ме спря, за да вземе една топка до мрежата, която не му пречеше. Направих двойна грешка и стана 5:6. Яд ме е, защото мисля, че бях по-добрият, но Офнер беше по-свеж и сервираше перфектно във важните моменти", разказа софиянецът за Tennis24.bg.

Алекс си тръгва от остров Крит с 6 точки за световната ранглиста, където тази седмица е на 633-о място. Този турнир беше последен за него през този сезон, в който спечели първата си титла от турнири на ITF и дебютира за националния отбор и в състезание от календара на АТР на турнира в София.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини