Марадона тъгува по Фидел Кастро от Загреб



26-11-2016 19:43 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Загреб

Ужасно съм тъжен, защото загубих човек, който за мен беше като втори баща. Това каза Диего Марадона по повод смъртта на бившия кубински лидер Фидел Кастро, който почина в петък вечер на 90-годишна възраст.

Марадона научи тъжната вест в Загреб, където подкрепя отбора на Аржентина във финала за Купа „Дейвис” срещу Хърватия. „Това е ужасен ден. Съобщиха ми за смъртта на Фидел Кастро, който беше най-големият. След финала заминавам за Куба, за да се сбогувам с моя приятел. Той отвори вратите на Куба за мен, когато родината ми Аржентина ги беше затворила”, каза още Марадона.  

Дон Диего и Фидел Кастро се запознават от 30 години и стават близки от първата си среща. Легендарният №10 на Аржентина остава пленен от историите, които научава от кубинския диктатор. След края на кариерата си Марадона отново посещава Острова на свободата, но този път, за да се бори за живота си.

В този период от живота си (2000 г.) Дон Диего страда от наркотична зависимост и заминава в Куба, където се подлага на терапия, именно по покана на Кастро. Марадона прекарва няколко години в Куба и в крайна сметка успя да превъзмогне проблемите си с наркотиците.

По повод смъртта на Фидел Кастро в Куба е обявен 9-дневен траур.

Лошите новини за Диего Марадона не спират, тъй като в събота Аржентина загуби с 0:3 сета двубоя на двойки срещу Хърватия и вече изостава с 1:2 победи в общия резултат във финала за Купа „Дейвис”.

В неделя предстоят заключителните срещи на единично, в които „шахматистите” се нуждаят само от една победа, за да триумфират в световното отборно първенство.

Марадона и днес беше изключително активен в подкрепата си от трибуните и не спираше да подскача и пее след всяка точка за родината му, но тандемът на домакините Марин Чилич / Иван Додиг заслужено пребори двойката на „гаучосите” – Хуан Мартин Дел Потро / Леонардо Майер с 3:0 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини