Фабио Фонини: Номер 1 съм … по лудост



27-11-2016 07:22 | Tennis24.bg

Фабио Фонини е един от любимите спортисти на италианците в последните години. От скоро той обаче е женен мъж, без треньор. След като сключи брак с колежката си Флавия Пенета, половинката му се оттегли от активна състезателна дейност. Това засили спекулациите, че именно тя ще стане треньор на Фабио.

„Избрал съм треньор, но има още малко детайли за доизчистване. Мога само да гарантирам, че това е специалист от световна класа, какъвто беше Хосе Перлас, защото искам да се върна в играта и да се боря за големи успехи“, коментира италианецът пред „Гадзета дело Спорт“.

Вече няколко пъти той отрича, че Пенета ще е новият му треньор: „Оставете Флавия да привикне с ролята си на съпруга. Тя е страхотна. Подкрепя ме, на моя страна е при всяко решение, успокоява ме и се чувства добре у дома.“

Голямото съжаление на Фабио е, че не е успял да направи малка крачка и да премине границата Топ 10. „Бях 13-ти, на 600 точки от десетия. И започнах да чувам около себе си Топ 10, Топ 5. Последната крачка ме изплаши", казва Фонини.

Той е роден в същия месец и година като световните номер1 и 2 – Анди Мъри и Новак Джокович и още като дете често се изправял срещу тях. „Те са двама различни играчи, но беше ясно, че ще са велики, защото имаха необикновена физика, техника и психика. И ето – Мъри направи феноменална втора половина на сезона и заслужава да е на върха. Но мога да си представя тениса без Джокович, Надал и Мъри. Най-големият герой е Кириос, но няма как да станеш звезда само с шумотевица, без резултати“, анализира италианецът.

В момента Италия има трима играчи в Топ100, но Паоло Лоренци е на почти 35 г., Фонини – на почти 30, а Андреа Сепи – на почти 33. На въпроса слабост ли е това Фонини отговаря: „Разбира се. Но е и резултат от грешки в миналото. В Италия има много малко подготвени треньори, трябва много да търсиш. И винаги съзряваме късно. Поздравления за Лоренци, но има нещо, което не можем да не търсим – ранно развитие. Аз си оставам номер 1 по лудост.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини