Аржентинците играха със сърцето си и спечелиха



28-11-2016 08:26 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Загреб

Минути след спечелването на Купа "Дейвис" за първи път отборът на Аржентина изпадна в еуфория. Те вдигнаха трофея в отборния турнир след 3:2 срещу домакините от Хърватия в "Арена Загреб".

"Играхме със сърцата си и давахме най-доброто от себе си! Това, което се случи е невероятно", бяха първите думи на Федерико Делбонис, който спечели петия, решителен мач срещу Иво Карлович.

Не беше много словоохотлив и другият герой Хуан Мартин дел Потро, който победи Марин Чилич от 0:2 сета и 5:5 гейма в третия след 4 часа и 53 минути игра.


"Трудно ми е да говоря. Каквото имах да кажа, го показах на корта. Чувството е страхотно", каза Кулата от Тандил, който направи невероятно завръщане този сезон.

Капитанът Даниел Орсанич отдаде заслуженото на своите тенисисти, които спечелиха купата, която досега убягваше на южноамериканците.

"Направихме каквото трябваше. Можеше и да загубим, но момчетата бяха невероятни в неделя. Хуан Мартин спечели уникален мач, а Федерико изигра най-добрата среща в кариерата си. Мечтал съм за тази титла много пъти. Тенисът е традиционен спорт в Аржентина и ние заслужавахме да вземем най-сетне Купа "Дейвис", заяви Орсанич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини