Схемата при жените на Australian Open: Труден жребий за Вожняцки, Звонарьова и Клайстерс пак заедно



14-01-2011 03:45 | Николай Драгиев

Повече от интересна изглежда основната схема при жените от Australian Open 2011. Още в трети-четвърти кръг предстоят наистина великолепни сблъсъци, поне на пръв поглед след анализа на провелия се преди броени минути жребий.

Гвоздеят на първи кръг разбира се е сблъсъкът на двете бивши номер 1 в света - Ким Клайстерс и Динара Сафина. Разбира се това е само на хартия, тъй като рускинята е много далеч от играта, която я направи номер 1.

Други две номер 1 Каролина Вожняцки на сингъл и Хисела Дулко на двойки ще премерят сили също в първи кръг. Самата Вожняцки изтегли "късата клечка", след като ще трябва да играе с финалистката от миналата година и набираща скорост Жюстин Енен на четвъртфинал. В тази част на схемата е и Доминика Цибулкова, която победи Вожняцки преди дни.

Страхотен сблъсък между други две лидерки в ранглистата - Винъс Уилямс и Мария Шарапова можем да видим още в четвърти кръг. До тази фаза двете имат сравнително лек път. Уилямс стартира със Сара Ерани, а Маша трябва да се справи с опитната Тамарин Танасугарн.

В тази част на схемата още е и Виктория Азаренка, която в четвърти кръг най-вероятно ще спори със силната китайка Ли На за място на четвъртфинал.

Двете най-добри сръбкини Йелена Янкович и Ана Иванович също се озоваха близо една до друга в основната схема. Двете могат да се срещнат на четвъртфинал. В пъти по-трудно ще бъде това за Иванович, която трябва да преодолее силната Екатерина Макарова в първи кръг, а в четвърти и Ким Клайстерс.

Местната любимка Саманта Стосър ще играе с изключително талантливата Лорен Дейвис (САЩ) в първи кръг. Петра Квитова, Флавия Пенета, Шахар Пеер и Анна Чакветадзе са най-силните евентуални съпернички на Стосър до четвъртфинал.

В може би най-леката част от схемата попадна световната номер 2 Вера Звонарьова, която ще се бори с Анастасия Павлюченкова, Луцие Шафаржова, Мария Кириленко и Бояна Йовановски за място на четвъртфинал.

Ето и как изглеждат най-вероятните четвъртфинали:

(1) Каролина Вожняцки - (11) Жюстин Енен
(4) Винъс Уилямс/(14) Мария Шарапова - (8) Виктория Азаренка/(9) Ли На

(3) Ким Клайстерс - (7) Йелена Янкович/(24) Алиса Клейбанова
(5) Саманта Стосър - (2) Вера Звонарьова




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини