Пиърс и Санторо били фаворити за капитан на Франция за Фед Къп



11-12-2016 15:31 | Tennis24.bg

Двама се карат - трети печели. Тази максима изцяло е в сила за избор на капитан на отбора на Франция за Фед Къп. Според слуховете за поста, който миналата седмица бе получи Яник Ноа, най-силни кандидати били Мери Пиърс и Фабрис Санторо. Оказва се, че един от обсъжданите варианти е били Патрик Муратоглу.


До скоро начело французойките бе Амели Моресмо, но след изгубения от Чехия финал тя обяви, че се оттегля, защото е бременна с второто си дете.

Изборът на Ноа, който наскоро поднови контракта си и остава начело на тима на „петлите“ за Купа „Дейвис“, зарадва френските тенисистки.

„Разбрах от телефона си какво се случва. Имаме си група „Фед Къп 2017“ и там Попо (Полин Парментие написа „Ян каза ли да?“. Ализе Корне добави: „Защо Ян не пише още?“. След това той ни написа дълго съобщение и каза, че е щастлив да ни каже лично новината. Беше много щастлив от избора си и за новото приключение. Аз самата изкрещях от радост. Това ще е страхотно. Толкова съм облекчена, че той е новият ни капитан“, каза за в. „Л‘Екип“ Кристина Младенович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини