Макенроу: Ако играеше, Родик щеше да е в топ 20



17-12-2016 09:51 | Tennis24.bg

Легенда на корта, успешен треньор, още по-успешен коментатор. Джон Макенроу е човек, на чиито преценки може да се вярва. Американската легенда не скри симпатиите си към сънародника си и бивш номер 1 в света Анди Родик в скорошно интервю за New York City radio station WFAN. Според специалиста ако днес все още играеше, Анди щеше все още да е Топ 20 на световната ранглиста. Двамата, заедно с Джим Къриър и Джеймс Блейк участват в демонстративен турнир в Бруклин.

„Родик можеше още да е фактор. В момента е на 34, така че на практика е по-млад от Роджър Федерер и някои други в Тура, които още са в Топ 20. Вярвам, че ако играеше и тренираше както трябва, той все още щеше да е в първата 20-тица. Знам, защото играх с него и видях какво прави“, каза Макенроу.

Легендата говори и за завръщането на Роджър Федерер и Рафаел Надал. Според него швейцарецът е най-добрият тенисист в историята. Въпреки че Федерер пропусна голяма част от сезона заради контузии, той все още е фаворитът на Макенроу. „По отношение на таланта и постоянството той е най-големият. Втори е Надал. В мачовете помежду им Надал е по-добър, но все пак – Федерер е най-великият“, отсече американецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини