Чехия и САЩ откриват Хопман къп



20-12-2016 09:40 | Любомир Тодоров

Отборите на Чехия и Съединените щати ще открият турнира "Хопман къп" на 1 януари 2017 година в австралийския град Пърт. Ден по-късно ще се състои дългоочакваното завръщане на корта на Роджър Федерер.

Петра Квитова и Адам Павлашек трябваше да представят Чехия, докато американската смесена двойка е в състав Коко Вандевеге и Джак Сок. Двукратната шампионка от Уимбълдън Квитова обаче обяви днес в профила си във Фейсбу, че пропуска турнира защото не е възстановена от травма.Сок е еднакво добър на сингъл и на двойки, докато Вандевеге може да се похвали с два финала на микс в Големия шлем през този сезон.

В другия мач за деня шампионът Австралия се изправя срещу Испания. Дуетът, който донесе първи трофей на домакините от 1999 г. Дария Гаврилова и Ник Кириос е отново на линия. Техни съперници са Лара Аруабарена и Фелисиано Лопес.

На 2 януари ранната среща е между Франция, представена от Кристина Младенович и Ришар Гаске, и Германия в състав Андреа Петкович и Александер Зверев.

В късния двубой Швейцария играе срещу Великобритания. Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер ще изиграе първия си мач от почте половин година срещу Дан Евънс. Другият мач е между Белинда Бенчич и Хедър Уотсън, след което ще бъде срещата на смесени двойки.

Федерер ще играе за трети път на "Хопман къп". През 2001-а още тийнейджър той спечели трофея заедно с Мартина Хингис. Следващата година Роджър отново участва в Пърт и игра заедно с бъдещата си съпруга Мирослава Вавринец, но записаха само една победа в групата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини