Дел Потро спечели още една престижна награда



22-12-2016 15:22 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро добави още една награда към витрината си тази седмица, след като спечели отличието Спортист на годината в Аржентина. Това е втори случай, в който Дел Потро получава наградата Golden Olimpia. Той беше отличен и през 2009-а, когато спечели първата си и единствена за момента титла от Големия шлем – US Open.

Този сезон аржентинецът спечели АТР титла за първи път от близо 3 години насам. Това се случи на турнира в зала в Стокхолм, където на финала Дел По надви Джак Сок.

Като цяло Кулата от Тандил направи впечатляващо завръщане на корта. През лятото той победи последователно Новак Джокович и Рафаел Надал и заслужи сребърен медал на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Той игра четвъртфинал на US Open, а в края на годината беше с основна заслуга за историческия първи триумф на Аржентина в Купа „Дейвис”, световно отборно първенство по тенис. На финала в Загреб Дел Потро записа 2 победи на сингъл, като особено впечатляващ беше обратът от 0:2 до 3:2 сета над Марин Чилич.

Вдъхновяващото представяне на Дел Потро му осигури и наградата на АТР за Завръщане на годината. Той получи приза и през 2011.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини