Кузманов: Имах доста трудни моменти през 2016-а, но израснах много



 Кузманов: Имах доста трудни моменти през 2016-а, но израснах много
Свързани играчи
Тагове
31-12-2016 11:30 | Tennis24.bg

Националът на България за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов се сблъска с доста трудности през отиващата си година. "Но именно това са нещата, които ни карат да израстваме", коментира Мико за сайта на БФТ за своя сезон 2016, за трудните моменти и за положителните неща.



Ето какво друго каза той:

 

„Годината беше много успешна до юли месец. Достигнах най-високия си ранкинг, играх четвъртфинал на турнир от сериите „Challenger“,но след това имах травма с гърба,заради която пропуснах Купа „Дейвис“ и не успях да играя добре след това... За жалост, втората половина от годината не се разви така, както исках,загубих много точки и паднах в класирането! Но това е част от спорта, част от живота! Хубавото бе,че взех участие на голям брой турнири от „Challenger“ тура и изкачих нова стъпало в моята кариера!

В края на ноември заминах за Барселона, където трябваше да проведа четириседмичен лагер - подготовка за новия сезон с двама от най-добрите специалисти - Хосе Перлас (тенис) и Хавиер Капитан (кондиционна подготовка) заедно с тенисиста Душан Лайович (Сърбия), но след втората седмица се контузих – получих възпаление на коляното и трябваше да се прибера в София за да правя физиотерапия, като все още се възстановявам.

Имах доста трудни моменти през 2016 година и мисля,че израснах много в личен и професионален план,затова и съм благодарен за всичко!

Цялостният ми план се промени, затова не мога да кажа къде ще играя и кога ще започна.

Искам да благодаря на хората, които са до мен и ме подкрепят в добро и лошо, както и на българските фенове! Искам да им пожелая да бъдат здрави, силни и положителни през новата година!“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини