Анализът на Дарън Кейхил за Australian Open



16-01-2011 05:08 | Николай Драгиев

Бившият треньор на Андре Агаси Дарън Кейхил направи своя анализ за предстоящия Australian Open. Според него Пол Анакон си върши добре работата с Роджър Федерер и двамата ще постигнат отлични резултати. Въпреки това за Кейхил фаворит в Мелбърн е Рафаел Надал. Единственият човек, който може да спре първите двама в ранглистата, е Новак Джокович.

"Смятам че Пол Анакон донесе свеж полъх в играта на Роджър Федерер. Когато аз поех Андре Агаси през 2002 година, той бе на 32 и бе постигнал почти всичко. Трябваше да му помогна да намери причина да се връща отново на корта всеки ден. Мисля че и Пол върши точно това. Той е чудесен треньор и познава много добре играта. Анакон премина през подобно партньорство с Пийт Сампрас и сега поема Федерер отново във втората половина на неговата кариера. Мисля че Фед може да играе още 5-6 години, тъй като поддържа тялото си в невероятна форма.

"Мотивация за работа е нужна не само в тренировките, а и в реалните мачове. Мисля че Пол внесе точно това в работата си с Роджър. В последните шест месеца швейцарецът играе доста по-близо до основната, което му дава възможност да е още по-близо до мрежата и да поема контрол върху играта.

"Освен това той много работи и върху сервиса си. Федерер разбра, че за да е ефективен сервисът му, не е нужно да го вкарва с 240 км/час. Ако той го пласира със скорост около 200 км/час, то той може също да бъде ефективен. Преди играчи като Мъри и Надал успяваха да се справят доста добре с началния му удар и да връщат максимално много топки. Сега Федерер успешно използва ъглите, тъй като е много близо до основната линия.

Мисля че новият му план на игра е точно това, което трябва да прави на корта."

Въпреки всичко това Дарън Кейхил смята Рафаел Надал за "очевиден фаворит" в Откритото първенство на Австралия.

"Надал е очевидният фаворит в този турнир. Не може да пропуснем изявите му в предишните надпревари от Големия Шлем. Фактът че той спечели последните три от тях, е красноречив. Той харесва настилката в Мелбърн. Условията са добри за него, не много бързи и топката отскача високо.

Рафа доказа че може да спечели този турнир още преди години. Освен това жребият е добър за него и в началото ще може да се възстанови на 100% от вируса, който го преследва. Не виждам никаква опасност за него в първите кръгове. Тя може да дойде срещу играчи от рода на Марин Чилич или Джон Иснър в четвърти. Да се нядаваме, че в Мелбърн ще видим финал Федерер - Надал."

Според Кейхил не друг, а Новак Джокович може да спре двамата най-изявени играчи в историята. "Няма да се изненадам, ако той спечели турнира," лаконичен е австралиецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини