Мугуруса: Мисля само за 2017 г.



Мугуруса: Мисля само за 2017 г.
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-01-2017 17:29 | Tennis24.bg

Гарбине Мугуруса не обича да гледа назад. Шампионката от „Ролан Гарос“ потвърди това пред журналисти в Бризбън. Испанката настоя пред репортер на официалния сайт на WTA, че вече е забравила последната година.

„Дори не мисля за това. Гледам само напред. Имаше хубави моменти през 2016, но имаше и някои много лоши. Мисля, че всяка година е такава. Да, 2016 г. беше различна, но спрях да се сещам за нея“, каза световната номер 7.

Да гледа на нещата в перспектива е един от важните уроци за 23-годишната тенисистка, която не успя да издържи на напрежението и очакванията от последните 12 месеца.

„Мисля, че докато си млад, всяка година изглежда като драма. Всичко е на живот и смърт. Но с времето разбираш, че не е така. Започваш да се смееш на онези моменти. Сега съм по-спокойна, по-малко драматизирам. Чувствата не са ми чужди. Когато играеш добре, наистина добре, става по-лесно и да се справяш със самата себе си“, философства Гарбине и остава скромна в очакванията си за новия сезон: „Искам просто да играя и да видя какво ще се случи. Честно казано, нямам очаквания. Всичко може да се случи“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини