Нощни разходки помогнали на Димитров в Бризбън09-01-2017 21:05 | Tennis24.bg

Шумът около новия шампион от Бризбън Григор Димитров се усилва, отбелязва ААП. Триумфът на хасковлията привлече вниманието на журналисти и специалисти по цял свят.

25-годишната първа ракета на България описа представянето си в Австралия като своя „Голям момент“ и може би е сигнал, че той вече е готов да се присъедини трайно към елита, след като от години танцува в периферията му. Самият Димитров, който отстрани поставения под номер 1 в схемата Милош Раонич, обяви, че смята да игнорира тези очаквания и да се фокусира върху настоящето – следващия мач, следващия съперник.

„Напоследък всичко в тениса е различно. Виждате, играчите стават по-добри. По-млади момчета изгряват. А традиционните герои забавят малко темпото. Всички виждаме това. Сега съм на крачка от тях, но съм фокусиран предимно върху себе си. Искам да се разгранича от всички коментари, защото искам да правя нещата правилно с хората, които ме правят щастлив“, коментира след успеха си Димитров.

Той разкри, че е намерил свой начин за отпускане в дните в Бризбейн – разходка и посещение в игралните домове по Фортитюд Вали.

„Това ми помогна да установя баланс и да изчистя съзнанието си. Това беше невероятно забавление. Толкова е детинско. И всеки път като си лягах, си мислех: „Еха, това е страхотно“. Не си спомням кога друг път съм бил толкова щастлив и едновременно с това – толкова концентриран. Играх много стабилно във всички тези мачове. Наистина се чувствах страхотно“, казва още Гришо.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини