Надал: Роджър изглежда страхотно, радвам се за него



Надал: Роджър изглежда страхотно, радвам се за него
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-01-2017 11:47 | Станко Димов

Рафаел Надал приветства своя голям опонент Роджър Федерер и завръщането му на корта след 6 месечна пауза. Испанецът, 14-кратен шампион в турнирите от Големия шлем сподели също, че тенисът е имал нужда от нови лица и нова генерация играчи, като отличи Доминик Тийм, Алекс Зверев и Ник Кириос.

„Тези момчета наистина се справят добре. Страхотно е, че имаме нова генерация тенисисти, нашият спорт имаше нужда от това. Хората понякога се отегчават да гледат едни и същи играчи постоянно”, коментира Надал, който от началото на седмицата е в Мелбърн и се подготвя за Australian Open.

„Добра новина е, че Роджър (Федерер) отново е на корта след вероятно първата му по-сериозна контузия. Трудно е, но той изглежда страхотно. Изигра няколко добри двубоя в Пърт (за Хопман къп) и аз много се радвам за него”.

Испанецът каза също, че си дава поне 3 месеца, в които да намери оптималната си форма. „Мисля, че направих добра подготовка за сезона и определено съм доволен от свършеното през последните месеци. Но няма как да кажем в каква форма съм аз, или Роджър, след само 2 седмици. В Мелбърн е възможно да се случи всичко, но аз си давам малко повече време, 3 месеца, и след Маями ще видим как съм”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини