Кербер стартира защитата срещу украинка



13-01-2017 08:49 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Ангелик Кербер ще започне защитата на титлата си от Откритото първенство на Австралия по тенис с двубой срещу украинката Леся Цуренко. Срещата ще бъде в понеделник или вторник.

Германската левичарка е играла само веднъж срещу 61-ата в ранглистата. В Сидни през 2015-а Кербер се наложи след 1:6, 6:4, 6:3. Този сезон Кербер има една победа от 3 мача - срещу Ашли Барти в 3 части, и не показва много добра форма. Цуренко пък тръгна с 3 победи в Хобарт, но се отказа преди полуфиналния двубой срещу Моника Никулеску, така че не е ясно в какво физическо състояние ще бъде следващата седмица в Мелбърн.

Втората в схемата Серина Уилямс пристига за седма титла от Australian Open. Американката среща в първия кръг Белинда Бенчич от Швейцария. Двете са си разменили по една победа, но в момента и двете тенисистки не показват впечатляваща игра. Серина загуби от Мадисън Бренгъл в Окланд, докато Бенчич се отказа в Сидни в първия кръг срещу Юлия Путинцева.

Третата поставена Агниешка Радванска е в долната половина при Уилямс и започна срещу нашата Цвети Пиронкова, както вече съобщихме.

Симона Халеп, №4 в схемата, е в горната част при Кербер. Румънката стартира участието си с мач срещу Шелби Роджърс от Съединените щати.

ОСНОВНАТА СХЕМА ПРИ ДАМИТЕ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини