Виландер: Федерер нямаше да се върне, ако не е готов за голям трофей



13-01-2017 15:12 | Станко Димов

Анди Мъри ще има предимство пред Новак Джокович във формат 3 от 5 сета. Това мнение изказа анализаторът на „Евроспорт” Матс Виландер. Той е на мнение, че Роджър Федерер все още е в състояние да печели големи титли. Ето какво каза още легендарният тенисист в навечерието на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия.

„Роджър Федерер е най-великият за всички времена. Гледах някои от неговите двубои на „Хопман Къп” и съм убеден, че ако той не беше в състояние да се бори за големите титли нямаше да се завърне изобщо. Той е вдъхновение за всички”.

В първите два кръга в Мелбърн Федерер ще срещне тенисисти от квалификациите, а в трети кръг е възможен дуел с Томаш Бердих. Според Виландер това е предимство за Федерер.

„Добре е да си с по-нисък ранкинг. В първите кръгове нищо не се променя, но след това е по-добре да срещнеш Джокович или Мъри по-рано, отколкото на полуфинал или финал”, счита Виландер.    

Ако Джокович и Мъри отново се срещнат на финал в Мелбърн, Виландер дава предимство на шотландеца. „За него не беше лошо, че загуби финала в Доха, така осъзна, че Джокович е във форма. Но във формат 3 от 5 сета Мъри ще бъде в по-добра позиция. Мисля, че Анди е по-подготвен за дълъг мач. В Доха видяхме, че Джокович е по-уморен”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини