Питър МакНамара: Григор трябва да преодолява трудностите, не да ги заобикаля



18-01-2011 01:36 | Николай Драгиев

Наставникът на Григор Димитров Питър МакНамара сподели, че вижда българина в топ 10 за в бъдеще, но за тази цел той трябва да подобри играта си - най-вече на физическо и психологическо ниво.

"Той е достатъчно добър, за да бъде в топ 10 след време. До края на годината целта е влизане сред първите 40. Сега просто трябва да работи над психиката и физиката си," категоричен е суровият австралиец, цитиран от "Гадзета дело Спорт".

"Той не трябва да заобикаля предизвикателствата, а трябва да ги преодолее сам," смята МакНамара, чийто план бе Гришо да играе предимно на по-малки турнири и да не се възползва от "уайлд кард" покани за различни надпревари, с цел да натрупа повече опит.

През юни 2010 година, малко преди двамата да започнат работа, Григор бе 359-и. Сега е 105-и и не смята да спира дотук.

"Ако талантът сам по себе си, не бъде комбиниран с дисциплина, това може да се превърне в най-големия ти враг," обяснява МакНамара, визирайки инцидента на Гришо в Хелзинки, когато блъсна съдия.

"Следващото предизвикателство е клеят. Но не на големите турнири, а на тези по-малките, в които има много квалификационни мачове и много трудни изпитания," зарича се МакНамара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини