Анди Мъри: Много съм разочарован!



22-01-2017 12:53 | Tennis24.bg

Миша Зверев шокира световния номер едно Анди Мъри, като го победи на централния корт "Род Лейвър Арина" със 7:5, 5:7, 6:2, 6:4 и го отстрани в Откритото първенство на Австралия. За първи път от много години нито един оп първите двама в схемата няма да участва на четвъртфинал в Мелбърн. Петкратният финалист Мъри отново няма да може да добави титла от този турнир от Големия шлем. Ето какво каза след мача шотландецът:

 

Рядко играеш срещу човек, който излиза 118 пъти на мрежата. Странно ли беше?


Е, не беше проблемът в това, колко излизаше, а в ударите, които правеше. Той направи няколко страхотни обрата. Изигра уникални топки, инстинктивни волета, особено в края на мача. Беше трудно, защото направих някои добри удари, догоних невъзможни топки.

 

Не беше предвидено да стане така. Той сервира много добре, когато имаше нужда, особено, когато изоставаше в геймовете. Но заслужаваше да победи. Игра страхотно, особено във важните моменти.

 Изоставай в края. Но първите два сета имах шансовете си. Направих пробив, но не успях да използвам възможностите си.

 

Обикновено играеш добре срещу тенисисти, използващи сервис-воле. Но днес не като че ли не се чувстваше добре в ретура си…


Мисля, че направих няколко великолепни удара може би имаше няколко, с които можех да се справя по-добре. Имах добри ретури. Но той наистина направи страхотни удари.

 

Не знам дали ретурът ми беше зле. Мисля, че беше добре. Определено можеше да сервирам по-добре в последните два сета.

 

Чувстваше ли си уморен? По едно време крещеше „Енергия!“…


Не мисля, че беше това. Често ме питат това, когато питат.

 

Не мисля, че това се случи днес. Просто се надъхвах. Понякога в края на сетовете се опитвах да поема малко повече енергия. Нали разбирате, търсех малко повече положително говорене с тялото си. И успях в края на мач, в края на първи и втория сет.

 

Но днес не беше моят ден.

 

Не очакваше ли той да се изнерви от мисълта какво е на път да направи?


Да. Имах няколко възможности. В последните два сервис гейма имах шансовете си. Може би пропуснах няколко топки. Но той се връщаше след всяка грешка, продължаваше да прави великолепни удари. Казвах си: „Добре отиграно!“

 

Определено е разочароващо да изгубиш. Но той наистина имаше добри отигравания.

 

Вие сте на една възраст. Играли сте като юноши. Не се ли радваш сега за него?


Точно сега съм разочарован от себе си. Трудно е да губиш. Исках да стигна далеч в този турнир. Това е най-ранното ми отпадане тук от много време. Много съм разочаровам.

 

Браво на него! Той направи страхотен обрат, изигра страхотен мач. Винаги, като загубиш мач, си мислиш какво е можело да направиш по-добре.

 

Двамата на върха на ранглистата отпаднаха след загуби от много по-ниско класирани в ранглистата. Това означава ли, че разликата е малка…


Очевидно в Шлема с формат 3 от 5 имаш време да обърнеш мач. Има време и за объркване. В мачове два от три сета има по-малко възможност за грешка. Ако изиграеш лош сет веднага си под напрежение. И се опитваш да се върнеш. Винаги имаш шанс за обрат. Дори, когато бяхме близко в резултата, подлагах Миша под напрежение, но той отвръщаше. За мое нещастие и за негов късмет. Той заслужава да е в следващия кръг.

 

Не ти ли е трудно този месец, след трудния край на миналия сезон?


Ясно е, че паузата между двата сезона беше кратка за мен. Но наистина приключих годината великолепно. Влязох изпълнен с увереност в новия сезон. Бях подготвен по най-добрия начин.

Не знам дали краят на миналия сезон има значение за мен днес. Не бях мислил за това.

 

Какви са ти плановете за следващите няколко седмици?


Сега не знам. Ще говоря със семейството си първо. Не съм имал много време за тях напоследък – тренировки, Доха…Така, че първо ще говоря с тях.

Но Купа „Дейвис“ е следващото състезание в списъка. Но не знам дали ще се прибера, или ще остана.

 

Игра страхотно след  „Ролан Гарос“. Тази загуба ли е най-големият шок за теб?


Да. Но това е просто тенис. Постигнах много успехи в последните няколко месеца. В големите турнири винаги искаш да направиш най-доброто. Не се случи тук. Но понякога така става.

 

Имал съм тежки загуби в миналото. Преодолял съм ги. Тази беше тежка. Знам, че ще се възстановя. Но сега съм разстроен, исках да стигна далеч в този турнир. А не стана.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини