Маршът на Роджър продължава



22-01-2017 14:25 | Tennis24.bg

Роджър Федерер продължава своя марш напред в Мелбърн. Швейцарецът стигна четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия след 6:7(4), 6:4, 6:1, 4:6, 6:3 срещу Кей Нишикори. Това бе вторият успех над играч от настоящите Топ 10 на света, след експресния успех над Томаш Бердих в предния кръг. Вратата към полуфиналите за него е широко отворена, след като следващият му съперник ще е непоставеният Миша Зверев, който изигра мача на живота си и отстрани номер 1 в света Анди Мъри.

Федерер имаше нужда от три часа и 25 минути, за да спре петия в схемата Нишикори. Мачът между двамата предостави на феновете зрелищни разигравания и прояви на изключителен атлетизъм.


Швейцарецът направи изключителните 83 уинъра и 24 аса, като допусна и 47 грешки. Нишикори пък имаше предимство, което изпусна в първия сет, но го спечели все пак с тайбрек. Той имаше и здравословни проблеми, които в края на мача наложиха влизането на физиотерапевт на корта.

„Мисля, че Кей игра страхотно. Беше голям мач. Радвам се, че играх в него. Не играх зле в първия сет, но не показах най-добрия си сервис. Трябваше да остана спокоен, когато почти падах с 0:6. Мислех си, че не може да е по-зле от това. Той не е тенисистът с най-добрия сервис в Тура. Но има една от най-стабилните игри от основната линия. Нямаше как да не спечели първия сет след всичко, което направи, но аз играх добре в края му. Това е една от големите победи в кариерата ми“, коментира след мача Роджър.

Нишикори излезе крайно дисциплиниран и поведе с 4:0. При 1:5 Федерер се успокои и направи уникален обрат в следващите пет гейма. И макар че, Нишикори спечели тайбрека, Федерер вече бе намерил ритъма си и бе по-добрият играч в следващите два сета. Нишикори пък бе в криза и загуби 12 от 14 точки в третия сет. Последва известен спад в представянето на Федерер в четвъртия сет, но това приключи в заключителния сет и той поведе с 4:1, а след това със стил взе и победата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини