Мъри също не доигра мача си, Дел Потро с трудна победа



18-01-2011 09:14 | Станко Димов

Миналогодишният финалист Анди Мъри се класира за втори кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия. Шотландецът продължава след 6-3, 6-1, 4-2 срещу словака Карол бек, който поради контузия не успя да довърши мача.


Двубоят бе първи официален на сингъл за Мъри след полуфинала на заключителния турнир в Лондон (загуба от Рафаел Надал). Шотландецът осъществи 5 пробива в подаването на съперника си, като в същото време бе безгрешен в своите сервис-геймове.


Любопитното е, че това бе победа номер 200 за Мъри на твърди кортове (200-59). 14 от своите 16 титли британецът е спечелил именно на подобна настилка. Любопитното е, че в тази класация Мъри е четвърти. Най-много титли на твърда настилка очаквано има Роджър Федерер (45), следван от Лейтън Хюит и Анди Родик (19).


В следващия кръг Мъри ще се изправи срещу украинеца Илия Марченко, който отнесе в три сета испанеца Рубен Рамирес Идалго.


С победа в Мелбърн се завърна и Хуан Мартин Дел Потро. Аржентинецът се наложи със 7-6, 6-4, 6-4 над нисичкия Дуди Села в мач, който продължи близо 3 часа. Най-голямата драма на корта бе в първия сет, по-точно в тайбрека. Там шампионът от US Open 2009 се наложи с 15-13 точки! Съперник на Дел Потро в следващата фаза ще бъде победителят от мача Грега Земля (Словения) - Маркос Багдатис (Кипър).


Най-доброто си постижение на Australian  Open - класиране за втори кръг регистрира Робин Сьодерлинг, който надви бързо италианеца Потито Стараче.  "Имах проблеми само в първия сет, след това всичко си дойде на мястото. Когато съм на върха на възможностите си играя по този начин. Тук в Австралия никога не съм имал успехи, не знам защо, надявам се това да се  промени тази година", сподели шведът след успеха с 6-4, 6-2, 6-2.

 

Следващият съперник на Сьодерлинг ще бъде Жил Мюлер (Люксембург).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини