Маестрото е на полуфинал след нова лекция (снимки)



24-01-2017 12:07 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Това стана факт, след като швейцарецът се наложи с 3:0 сета над Миша Зверев – 6:1, 7:5, 6:2 след 92 минути игра на „Род Лейвър Арина”. В четвъртък Федерер ще се изправи срещу Стан Вавринка в 13-ия си полуфинал в Мелбърн. Двамата се познават отлично, като Маестрото води с 18:3 победи.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДЕНЯ В МЕЛБЪРН

В двубоя срещу Зверев Федерер стартира безупречно. Той спечели първия сет за 19 минути и даде ясна заявка, че няма желание да губи излишно време на корта. В началото на втората част германецът проби, при това на 0, но Федерер бързо успя да върне брейка, след което с късен такъв си гарантира сета. В третата част интрига нямаше и Федерер си подпечата чист успех.

„Той (Зверев) игра невероятно тук. Имаше брутален мач срещу Иснър, както и с Анди Мъри. Щастлив съм за него, защото той премина през много трудно моменти, имаше сериозни контузии. Той ще стигне до личен рекорд в ранглистата и му пожелавам да продължи възхода си”, коментира Федерер в интервюто на корта.

„Условията тук позволяват да се играе атакуващо. Надявам се повече тенисисти да играят сервис-мрежа. Не вярвах, че ще стигна до полуфинал. Ще играя със Стан, това ще бъде приятно за двама ни. Той играе много силно във важните моменти. Превърна се в един от най-силните играчи в света, доказа го на US Open. Той е сред играчите, които удрят най-силно топката”, каза още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини