Турнирът в Панагюрище вдигна наградния фонд



26-01-2017 19:50 | Любомир Тодоров

Предстоящото трето издание на международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън” 2017 (15-20 август) ще бъде с награден фонд от 130 000 долара. Това съобщи председателят на Сдружение „Асарел България Оупън” Иван Александров по време на церемонията „Спортист на годината на община Панагюрище”.

Увеличаването на наградния фонд с 50 000 долара в сравнение с миналата година, е благодарение на отличните оценки за провеждането на досегашните две издания, съобщи той. Александров уточни, че зад състезанието стоят големи фирми, които го подкрепят финансово.

Новото име сред тях е на китайската логистична компания „Seаmaster”, а в бюджета на Министерството на младежта и спорта също се предвидени 30 000 лв. целеви средства за провеждането на турнира. Като спонсори остават „Асарел-Медет” АД, немската фирма „Liebherr”, китайската компания „Double Fish”, българската пенсионна компания „Съгласие” и др.

С този награден фонд “Асарел България Опън” затвърждава позициите си на водещ турнир в категорията ITTF World Tour а вече сме на една крачка от покриване на изискванията за провеждане на турнир от най-високия ранг ITTF World Tour Platinum.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини