Сестри Йовкови чакат жребия за европейското



01-02-2017 17:07 | Любомир Тодоров

Българските участнички на първото Европейско първенство по тенис на маса до 21 години Красимира Йовкова и Мария Йовкова отлетяха днес за Сочи, Русия, заедно с Цветомир Цонев, който е генерален секретар на БФТТ.

Сестрите от Асеновград очакват жребия си за турнирите на единично и на двойки, който се тегли тази вечер, а двубоите започват утре сутринта. Състезателките ще бъдат разделени на 12 групи от по четири, в които първите две продължават в нови групи.

„Притеснен съм дали момичетата ще имат време да си починат. По разписание кацаме към 23 часа в Сочи от Москва, а утре в 9:30 часа те трябва да играят първите си срещи. Струва ми се, че Краси и Мария имат добри шансове в турнира на двойки при хубав жребий“, коментира Цонев.

„Доколкото беше възможно, се подготвихме добре за турнира, където се надявам да представим достойно България. Различното от други състезания е, че сме в камерен състав – само аз и сестра ми. Това е първи шампионат, ще се срещнем с най-добрите тенисистки в Европа“, заяви 19-годишната Красимира Йовкова.

„Аз смятам, че на двойки можем да се представим добре при малко късмет. Играем заедно отдавна, имаме доста опит. Това, че схемата там е на пряко отстраняване, е по вкуса ми. Сигурно съм една от най-малките на шампионата, но това не ме тревожи. По-важно е как ще играя, а не колко съм голяма“, каза Мария Йовкова, която е на 17 години.

Европейското първенство до 21 години в Сочи се провежда от 2 до 5 февруари в комплекс „Спорт-Юг“.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини