Вожняцки и Енен загубиха пет гейма общо



19-01-2011 04:07 | Николай Драгиев

Мечтаният сблъсък между световната номер 1 Каролина Вожняцки и бившата такава Жюстин Енен е с още една стъпка по-близо. Двете състезателки загубиха общо пет гейма в двубоите си от втори кръг. Така те могат да се срещнат на четвъртфинал, но за тази цел трябва да преодолеят още по две препятствия.

Тон затова даде Вожняцки, която разгроми американката Ваня Кинг с 6:1, 6:0 за час и игра. Датчанката както винаги бе много стабилна и въобще не се затрудни с посредствената Кинг. "Радвам се, че този път не създадох ядове на баща ми. Когато видя, че е намръщен на трибуните и аз се стресирам. Ако играя с Цибулкова (Вожняцки загуби от нея в Сидни преди дни), ще опитам да се представя по-добре от последния път," коментира Каро.

Три минути по-късно, мача си от втори кръг приключи и Жюстин Енен. Опитната белгийка надви с 6:1, 6:3 първата ракета на Великобритания Елена Балтача. Енен изигра блестящ първи сет, в който буквално не даде шанс на Балтача.

Втората част бе малко по-равностойна, но въпреки това резултатът бе неизменно в полза на Енен. Така в следващия кръг се оформя наистина любопитен сблъсък. Енен ще играе със Светлана Кузнецова. Рускинята надви Аранча Рус с 6:1, 6:4.

Изключително интересна е статистиката в мачовете между Кузнецова и Енен. Белгийката води със смразяващото 16:2.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини