Родик бие и (не) се шегува, Бердих с обрат



19-01-2011 06:15 | Николай Драгиев

Анди Родик и Томаш Бердих уверено продължават в трети кръг на Australian Open 2011. Американецът се справи в три сета с руснака Игор Куницин, докато Бердих загуби сет, но като цяло бе убедителен в своя мач с Филип Колшрайбер.

Родик имаше тежък първи сет с агресивния Куницин. Руснакът имаше два сетбола, но в крайна сметка загуби след 6:7 първата част, а оттам Родик не му даде никакви шансове.

След срещата Родик бе интервюиран от капитана на САЩ за Купа "Дейвис" Джим Къриър, който бе в типичното си шегаджийско настроение. Къриър веднага се пошегува с Родик, че в следващите месеци той няма да бъде звездата в неговото семейство, тъй като бял свят ще види дебютният филм като актриса на съпругата му Бруклин Декър.

"Ами гледайте филма, но не и онази част с Адъм Сандлър," коментира Родик, тъй като в лентата г-жа Родик е в близки отношения с актьора.

В същото време Томаш Бердих обърна германеца Филип Колшрайбер с 4:6, 6:2, 6:3, 6:4 за три часа игра. Бердих бе шумно подкрепян от мощна чешка агитка.

След колебанието си в първия сет Бердих методично наложи своята игра, доминираше разиграванията и сравнително лесно обърна германеца. Така той чака Ришар Гаске в следващата фаза.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини