Виктор Троицки: Ще бъде различно като се появи бебето



08-02-2017 16:16 | Tennis24.bg

Финалистът от първото издание на Garanti Koza Sofia Open Виктор Троицки постигна експресна победа над Джем Илкел в първия си мач в София тази година. Сърбинът се срещна с представители на медиите след мача. Ето какво каза:


- Викторе, как се чувстваш в София, след като само преди ден беше в Ниш за мачовете се Русия за Купа Дейвис?

- Винаги, когато започнеш нов турнир се надяваш, че ще играеш добре. Искаш да изиграеш добър мач и мисля, че днес ми се получи. Доволен съм от представянето си. Имах съперник, който е млад и перспективен. Не успя да ме изненада, макар да ми се наложи да се потрудя и да покажа добър тенис. Чувствам се добре тук. Има малка разлика между Ниш и София. Тук е доста по-високо от Ниш и топката лети много бързо. Трябваше ми малко адаптация, каквато успях да направя.

 

- Следващият ти съперник е Робин Хаасе, познавате се много добре…

- Да. Играли сме много един срещу друг, още от юноши. Заедно преминахме при мъжете. Мисля, че нямам загуба от него, но утре е нов мач. И двамата започваме от нулата, така че ще трябва да дам всичко от себе си, за да го победя.

 

- Втора година поред участваш в турнира, намираш ли разлики?

- Със сигурност е много по-силно състезание. Рядко на турнир от категория АТР 250 можеш да видиш толкова силни играчи. Невероятно е. Тийм е номер 8 в света, Гофен е 11-ти. Григор Димитров -13-ти е тук. Баутиста Агут, шампионът от миналата година, отново е тук. Наистина – много силна конкуренция. Мисля, че тази година всичко е по-добре. Хотелът е много по-добър. Трябва да го кажа. И миналата година казах – тук много ми харесва. Залата е страхотна, хората ме подкрепят. Чувствам се добре дошъл отново.

 

- Има ли разлика в настилката?

- Не мисля, мисля, че е същата. София се намира по-голяма надморска височина, топката лети по-бързо. Това е различното в сравнение други турнири. Но се свиква.

 

- Какви са шансовете ти, според теб – миналата година игра финал?

- Надявам се да стигна една крачка по-напред. Няма да е лесно. Има много добри играчи. Винаги се опитваш да стигнеш по-напред. Просто трябва да играеш по най-добрия възможен начин. Понякога това не е достатъчно, но това е спортът. Ще видим. Мисля мач за мач.

 

- Ти самият променил ли си се в сравнение с миналата година, ожени се преди няколко месеца?

- Още не. Засега. Мисля, че като дойде бебето, след няколко месеца, всичко ще е различно.

 

- Планираш ли парти за 30-тия си рожден ден в петък?

- Надявам се на парти на корта!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини