Първата сензация в София е факт



09-02-2017 17:26 | Станко Димов

Първата голяма изненада на турнира Garanti Koza Sofia Open е факт. Водачът в схемата Доминик Тийм отпадна, след като претърпя поражение 4:6, 4:6 от Николоз Басилашвили. Намиращият се на 87-а позиция в ранглистата грузинец осъществи по един пробив в двата сета и успя да затвори двубоя при четвъртия си мачбол.

Срещата продължи 78 минути, а с успеха Басилашвили си гарантира място на четвъртфинал, където го очаква Мартин Клижан. В тази част на схемата е и българската надежда Григор Димитров, с когото Басилашвили или Клижан могат да се срещнат на полуфинал.

Двубоят беше белязан и от неприятен момент, след като на човек от публиката му прилоша в края на мача (6:4, 5:4, 15:30) и срещата прекратена за няколко минути.

 

“Мисля, че играх наистина много добре. Особено при неговите отигравания. Успях да остана концентриран през целия мач. Вече гледам напред към следващия. Много специално е усещането, когато победиш играч от Топ 10. Това са най-хубавите победи в кариерата ми. Дават ми повече увереност. Срещу Мартин Клижан ще е трудно. Но ще правя планове за мача си срещу него утре.“, не скри радостта си победителят.

 

За Николоз Басилашвили това е най-значимата победа в кариерата му. Преди днешния мач грузинецът имаше един единствен успех над играч от Топ 10 (Томаш Бердих, №10, Виена).

Загубата на Тийм затвърждава слабата форма, в която световният №8 се намира от началото на сезона. През 2017-а австриецът не е прескачал четвъртфиналите на нито един от турнирите, в които е участвал.

„Той игра много бързо. Нямаше много разигравания. Не успях да намеря перфектния си ритъм. Настилката е много бърза, топките летят много бързо. Може би трябваше още в началото да се настроя различно. Но той играеше толкова бързо, бързо стигаше до уинъри. Моите уважения към него, той игра много добре. Бях малко раздразнен, защото нямах много шансове срещу неговия сервис. Той отигра един бекхенд на линията и направи пробив, това ме раздразни допълнително. Нямах много късмет, предполагам“, коментира австриецът отпадането си .

 

От София Тийм ще лети за Ротердам. „Програмата ми е пълна. Може би трябва да реша. Планирах да играя всяка седмица, но ще трябва да видя дали ще стане. Миналият сезон беше много тежък, почивката – много кратка. Трябва да почивам повече. Не за първи път започвам по-слабо сезона. Чувствам се добре. Може би не колкото миналата година, но съм добре.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини